Skip to main content

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας εστιάτορα στην Ύδρα

Ο Γεωργιανός φέρεται να είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης

Έπειτα από έρευνες τριών περίπου μηνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άντρα του ζευγαριού Γεωργιανών που αναζητούσαν για τη δολοφονία 67χρονου εστιάτορα στην Ύδρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γεωργιανός έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο και χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ύδρας, η οποία εμφανίζει σχεδόν μηδενική παραβατικότητα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 58χρονης συζύγου του θύματος, το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα περίπου στις 2 τα ξημερώματα και επέστρεψε στο σπίτι του, που είναι μεσοτοιχία με το κατάστημα.

Λίγο αργότερα δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στην μονοκατοικία και έπιασαν στον ύπνο το ζευγάρι, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και ρωτούσαν επίμονα για χρήματα. Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας δεν μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους ενώ δεν χτύπησαν το ζευγάρι. Η γυναίκα υποστηρίζει ακόμη ότι τους υπέδειξε βαλίτσα με 40 χιλιάδες ευρώ την οποία οι δράστες πήραν πριν φύγουν.

Η 58χρονη λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να λυθεί από τα δεσμά της. Προσπάθησε να συνεφέρει τον άνδρα της που ήταν αναίσθητος αλλά εκείνος δεν ανταποκρινόταν. Η γυναίκα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι για βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη ληστεία στο νησί το ζευγάρι κατάφερε και διέφυγε με θαλάσσιο ταξί, παίρνοντας μαζί του τα χρήματα.