Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Φιλιππάκη για Παπαδήμο

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ έγραψε στο Facebook ότι δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη μετά την βομβιστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου διέταξε χθες το απόγευμα ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα έχει στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από την επίμαχη ανάρτηση ή και άλλες ανάλογης μορφής και είχε ως αφορμή καταγγελία του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Φιλιππάκης σε ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στην επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου, μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Την έρευνα θα διενεργήσει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην παραγγελία του εισαγγελέα δεν έχει τεθεί θέμα για εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας.

Ωστόσο σύγχυση δημιουργήθηκε καθώς ο ίδιος ο κ. Φιλιππάκης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τον συνέλαβαν. Με δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη αναφέρει ότι ο εντολέας του εμμένει στην άποψη που διατύπωσε ενώ διευκρινίζει ότι σημερινή ανάρτηση στον λογαριασμό του κ. Φιλιππάκη που αναφέρει ότι συνελήφθη δεν είναι δική του.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή, «δεν υπάρχει δίωξη, δεν υπάρχει μήνυση, δεν υπάρχει σύλληψη του κ. Φιλιππάκη». Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν, πάντως, ότι έχει σχηματιστεί φάκελος με τα μηνύματα μίσους που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τα τελευταία 24ώρα.