Skip to main content

Για εσχάτη προδοσία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Μπαρμπαρούσης

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία ώστε να διερευνηθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ολοκλήρωσαν την έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Πλέον η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία ώστε να διερευνηθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, για τα όσα είπε το πρωί ο βουλευτής από το βήμα της βουλής.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητούσε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ακόμη, ξεκαθάριζε ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τα λεγόμενά του περί πραξικοπήματος, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον πρόεδρο της βουλής, Νίκο Βούτση όσο κι από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και προκάλεσαν αίτημα για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο βουλευτής διεγράφη από τη ΧΑ με απόφαση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ωστόσο, σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο βουλευτής υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του ήταν αυθόρμητες και παρερμηνεύτηκαν.

Να σημειωθεί πως σάλος έχει δημιουργηθεί με τη σύλληψη του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή.

Πληροφορίες αρχικά από μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται για διάπραξη κακουργήματος από βουλευτή, χωρίς να απαιτείται άρση ασυλίας.

Το ίδιο υποστήριξε και ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι όντως συνελήφθη έξω από το σπίτι του ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη λεωφόρο Αμαλίας, όταν αποχώρησε από τη Βουλή.

Ωστόσο, αυτές τις πληροφορίες δεν τις επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία, δηλώνοντας άγνοια για την σύλληψη του βουλευτή, με τον ίδιο να δηλώνει στο enikos.gr ότι δεν τον έχουν καν ψάξει οι Αρχές στο τηλέφωνο.