Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οπαδός του Άρη προπηλάκισε διαπιστευμένους του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι - Είχε σουγιά

Ο συλληφθείς βρισκόταν μεταξύ της ομάδας οπαδών που είχε κινηθεί εναντίον διαπστευμένων ατόμων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε κερκίδα του Παλέ ντε Σπορ.

Μία σύλλληψη ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο Αλεξάνδρειο κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ για τη Basketleague.

Συγκεκριμένα ομάδα οπαδών των «κιτρινόμαυρων» κινήθηκε εναντίον διαπιστευμένων ατόμων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που κάθονταν σε συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας του γηπέδου.

Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά, ενώ η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν έναν 38χρονο οπαδό του Άρη που είχε εμπλακεί στα επεισόδια και όπως διαπιστώθηκε είχε στην κατοχή του έναν σουγιά.

Κατά την ακινητοποίηση του άνδρα βρέθηκε και κατασχέθηκε το αιχμηρό αντικείμενο, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε σχετικό πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού παραβιάζοντας τα σχετικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.

Για την παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και στη γηπεδούχο ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (20-04-2022) 38χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, παράβαση Νόμου περί όπλων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αγώνα καλαθοσφαίρισης της «Basketleague 2021-2022»,  που έλαβε χώρα χθες (20-04-2022), διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος κινήθηκε μαζί με έτερα άτομα προς το μέρος διαπιστευμένων της φιλοξενούμενης ομάδας που βρίσκονταν σε κερκίδα του γηπέδου προπηλακίζοντάς τους, κατείχε αιχμηρό αντικείμενο.

Κατά την ακινητοποίηση του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αιχμηρό αντικείμενο (αναδιπλούμενος σουγιάς), ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε σχετικό πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού παραβιάζοντας τα σχετικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.

Για την παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και στη γηπεδούχο ομάδα».