Skip to main content

Συνελήφθη στη Γλυφάδα πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστίου - Εκκρεμούσε ένταλμα εις βάρoς του

Σε βάρος του Σορίν Οπρέσκου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης - Βρέθηκε στη Γλυφάδα και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.

Ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου, που έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη και διέφευγε, συνελήφθη στη Γλυφάδα.

Πρόκειται για τον Σορίν Οπρέσκου, για τον οποίο εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε κάθειρξη 10 ετών και 8 μηνών για υπόθεση διαφθοράς, ενώ κατηγορούνταν για δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε διαφύγει από τη Ρουμανία δύο εβδομάδες πριν από την καταδίκη του, οδικώς.

Αμέσως εκδόθηκε διεθνές ένταλμα, και οι ελληνικές αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σήμερα στην περιοχή της Γλυφάδας, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Συνελήφθη σήμερα 17-5-2022 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 71χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Πηγή: iefimerida