Skip to main content

Συνελήφθη στη Λάρισα ο «ληστής με τη χειραψία» σε Εύοσμο και Λαγκαδά

Διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και δεν επέστρεψε ως όφειλε στις 3 Ιανουαρίου μετά από εξαήμερη άδεια.

Η ληστεία που διέπραξε στην Κατερίνη ο 24χρονος μικροεγκληματίας, γνωστός και ως «ληστής με τη χειραψία», ήταν και αυτή που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο νεαρός είχε γίνει ευρύτατα γνωστός στο διαδίκτυο μετά από ληστεία που διέπραξε στον Εύοσμο σε κατάστημα ψιλικών, όπου αφού πήρε τα χρήματα από τον υπάλληλο με απειλή όπλου στη συνέχεια έδωσε το χέρι του στον αποσβολωμένο υπάλληλο, λέγοντας πως για την πράξη του φταίνε οι πολιτικοί.

Με τον ίδιο τρόπο ο 24χρονος πάντα πρώτες πρωινές ώρες χτύπησε δύο καταστήματα στον Λαγκαδά, λέγοντας πως πρόθεση του είναι να πάρει τα χρήματα, αλλά να μην πειράξει κανέναν.

Χθες στα ξημερώματα στην Κατερίνη, ο 24χρονος μαζί με μια 20χρονη πήγαν σε κατάστημα με καφέ και ψιλικά και αφού χτύπησαν τον 28χρονο υπάλληλο, αλλά και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 300 ευρώ, ενώ σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα οι άλλοι δύο συνεργοί τους περίμεναν σε όχημα, έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και συλληφθούν αρχικά στην Κατερίνη οι δύο άνδρες ηλικίας 25 και 23 ετών και στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια, ένας φακός, ένα τσιγάρο κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών και με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντοπίστηκε στη Λάρισα και συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο 24χρονος που διέμενε σε χώρο 22χρονης , η οποία επίσης συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 20,2 γραμμαρίων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης εντοπίστηκε στη Λάρισα και συνελήφθη η 20χρονη συνεργός του και σε χώρο διαμονής της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε στις διαπραχθείσες ληστείες,

πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού,

ποσότητα κάνναβης βάρους 39,9 γραμμαρίων,

1 τρίφτης κάνναβης,

το χρηματικό ποσό των 92 ευρώ και

1 κινητό τηλέφωνο.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και δεν επέστρεψε ως όφειλε την 3 Ιανουαρίου 2019, μετά από εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Όσον αφορά τη δράση του στη Θεσσαλονίκη ο 24χρονος  αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.