Skip to main content

Συνελήφθη στον Ταΰγετο ο φυγόποινος πατήρ Κλεομένης

Ο «πατήρ Κλεομένης» παρέμενε άφαντος επί ενάμιση έτος μετά την ερήμην καταδίκη του για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Εβραίων στη Λάρισα.

Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης», ο οποίος κρυβόταν στον Ταΰγετο με ακόλουθους του.

Ο «πατήρ Κλεομένης» παρέμενε άφαντος επί ενάμιση έτος μετά την ερήμην καταδίκη του για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με το τοπικό messinialive.gr, τελικά συνελήφθη στο σπίτι του παππού του στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας.

Ο ρασοφόρος χρειάστηκε πολλές ώρες για να πειστεί τελικά από εισαγγελικό λειτουργό να ακολουθήσει τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον Ταΰγετο συμβίωνε με ακόλουθούς του και, αν και ο ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία.

Μάλιστα, τότε η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει και ανακοίνωση όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας είχε καταδικάσει τον «Κλεομένη» σε φυλάκιση 18 μηνών επιβάλλοντας του και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.