Skip to main content

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Οι 13 αλλοδαποί, από Συρία, Αίγυπτο, Ιράν και Ιράκ, εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 51, 31 και 25 ετών, από Ιράκ και Συρία, ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα οι αρχές.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης), έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό που οδηγούσε ο 51χρονος συλληφθείς, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του 13 αλλοδαποί που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών εντόπισαν αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος Δερβενίου και συνελήφθησαν τόσο ο 31χρονος οδηγός όσο και ο 25χρονος συνοδηγός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 13 αλλοδαποί, από τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράν και το Ιράκ, εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας για την παράνομη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.   

 

φωτογραφία αρχείου