Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Αιτία της σύλληψης ήταν η μήνυση που κατέθεσε ξενοδόχος της περιοχής που είχε στήσει κατασκευές στην παραλία Καλό Λιβάδι.

Την έντονη αντίθεσή της στην σύλληψη του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Αιτία της σύλληψης ήταν η μήνυση που κατέθεσε ξενοδόχος της περιοχής που είχε στήσει κατασκευές στην παραλία Καλό Λιβάδι, μετά το γκρέμισμά τους τα ξημερώματα από τρία σκαπτικα μηχανήματα της δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης προσήχθη γιατί έκανε το αυτονόητο: εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Η μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην προσπάθεια του δημάρχου να αποκαταστήσει την νομιμότητα, τον κατέστησε «ένοχο» την ώρα που έκανε το χρέος του απέναντι στους πολίτες.

Η ΚΕΔΕ έχει επανειλημμένως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την θωράκιση του θεσμικού ρόλου των αιρετών. Με αφορμή το σημερινό περιστατικό, η ΚΕΔΕ καταδικάζει την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Κωνσταντίνου Κουκά.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των Δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του Κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει το Δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους.

Η Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα οφείλουν να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μην λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ