Skip to main content

Οι νέοι επιλέγουν θερινό - Πού θα δείτε ταινίες κάτω από τα αστέρια

Όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν τον θερινό κινηματογράφο για τα καλοκαιρινά τους βράδια - Ποια είναι τα θερινά σινεμά της πόλης

Φέρνουν το καλοκαίρι στην πόλη για αυτό και οι σινεφίλ δείχνουν να τα προτιμούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Τα θερινά σινεμά έχουν παράδοση στη Θεσσαλονίκη και κάποια από τα παλαιότερα στο κέντρο της συμπληρώνουν περίπου έναν αιώνα ζωής.

Πιστό στο ραντεβού του το κοινό, σπεύδει για να παρακολουθήσει παλιές και καινούργιες ταινίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό απολαμβάνοντας το ποτό του στις αναπαυτικές καρέκλες σκηνοθέτη. Προσφέροντας ολότελα διαφορετική αίσθηση στην κινηματογραφική εμπειρία, οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν αυξηθεί και πλέον υπάρχει πάνω από ένας σε κάθε πλευρά της πόλης.

Η Ντίνα Σιδέρη, ιδιοκτήτρια στου Σινέ Άλεξ που έκλεισε 51 χρόνια λειτουργίας, αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταδιακά το κοινό του θερινού κινηματογράφου. «Φέτος είδα και πολύ νεότερες ηλικίες. Αρκετοί νέοι κάτω των 30 ετών ήρθαν στον κινηματογράφο μας. Αυτό μου δίνει χαρά», σημείωσε μιλώντας στη Voria.gr, επιβεβαιώνοντας ότι επανέρχεται δυναμικά η τάση των παλ

Τη γνώμη της ενστερνίζεται και η Ιωάννα Ράππου, ιδιοκτήτρια του Σινέ Απόλλων αλλά και κόρη του ιδιοκτήτη του Σινέ Ναταλί. Ειδικά, στην περίπτωση του «Απόλλων» η αύξηση του κοινού έφτασε μέχρι και το 40%, σχολιάζει. Όπως αναφέρει, πολλοί έρχονται για τις παλιές ταινίες που προβάλλει το σινεμά τις Κυριακές και τις Δευτέρες με αγαπημένες του κοινού να είναι αυτές του Κουεντίν Ταραντίνο και του Γούντι Άλεν. Η ίδια, πλην των κλασικών φιλ, φτιάχνει το πρόγραμμα επιλέγοντας κυρίως κωμωδίες, καθώς -όπως υποστηρίζει- ταιριάζουν με την καλοκαιρινή διάθεση.

Η κ. Σιδέρη, η οποία μεγάλωσε μέσα στον θερινό κινηματογράφο, αποκαλύπτει πως το μυστικό της αντοχής του Σινέ Άλεξ στον χρόνο είναι η αγάπη. «Όταν κλείνουμε τον κινηματογράφο, πέφτω πραγματικά σε στεναχώρια και αρχίζω να σκέφτομαι τι να ετοιμάσω για το επόμενο καλοκαίρι», αναφέρει.

Τα θερινά σινεμά της πόλης

Θερινό Απόλλων

Ο θερινός κινηματογράφος Απόλλων δίνει ραντεβού με τους σινεφίλ κάθε καλοκαίρι από το 1980. Μια όαση δροσιάς ανάμεσα στις πολυκατοικίες, στον κινηματογράφο Απόλλων μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την αγαπημένη του ταινία κάτω από τα αστέρια. Τα τελευταία χρόνια τις Δευτέρες στις 21.30 φιλοξενεί τις προβολές που διοργανώνει το ΚΕΜΕΣ και η Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΡΤ3.

Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη |Γενική Είσοδος: 7€, Μειωμένα (Φοιτητικά, Κάρτες Ανεργίας, Παιδικά, Άνω των 65, ΑΜΕΑ, Εκπαιδευτικοί): 5€, Κάθε Δευτέρα και Τρίτη ισχύει το μειωμένο εισιτήριο 5€ για όλους.

Προβάλλονται οι ταινίες «Βασιλιάς των Λιονταριών» και «8½»

Σινέ Ναταλί

Με τα χαρακτηριστικά νέον γράμματα που γράφουν «Ναταλί» στην είσοδο, ο ιστορικός κινηματογράφος της πόλης υποδέχεται τα τελευταία 50 καλοκαίρια τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ταινία στο ιστορικό σινεμά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 3 |Γενική Είσοδος: 8€, Μειωμένα (Φοιτητικά, Κάρτες Ανεργίας, Άνω των 65, ΑΜΕΑ, Εκπαιδευτικοί): 6€, Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ισχύει το μειωμένο εισιτήριο 6€ για όλους.

Προβάλλεται η ταινία «Θεέ Μου Τι Σου Κάναμε; 2»

Ελληνίς (1 &2)

Στη σκιά του Πύργου του ΟΤΕ, το θερινό Ελληνίς χαρίζει στγμές κινηματογραφικής μαγείας τους κιαλοκιαρινούς μήνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, το Ελληνίς ακολουθεί πιστά το θερινό ραντεβού του με τους σινεφίλ της πόλης. Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν παράλληλα με την ταινία και τη θέα της Θεσσαλονίκης, μπορούν να προμηθευτούν το ποτό τους από το κυλικείο και να ανέβουν τα σκαλιά προς το Ελληνίς 2 που στεγάζεται στη βεράντα του Βελλιδείου.

Λεωφόρος Στρατού| Γενική Είσοδος 8 ευρώ, Φοιτητικό - Ειδικές Κατηγορίες (Άτομα άνω των 65, φοιτητές, παιδιά, ανέργους) 6 ευρώ. Προσφορά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 2 άτομα 1 εισιτήριο των 8 ευρώ.

Προβάλλονται οι ταινίες «Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η ληστεία της Στοκχόλμης» και «Η κόκκινη Τζόαν».

Σινέ Άλεξ

Οικογενειακή επιχείρηση, το Σινέ Άλεξ άνοιξε τις πόρτες του το 1968, υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Σιδέρη. Από τότε, προσπαθεί κάθε καλοκαίρι να προβάλει στο λευκό πανί του ταινίες που θα ταξιδέψουν και θα διασκεδάσουν το σινεφίλ κοινό της Θεσσαλονίκης. Έτσι και φέτος, το Σινέ Άλεξ καλεί τους Θεσσαλονικείς να κάτσουν αναπαυτικά στις καρέκλες σκηνοθέτη και με μια παγωμένη μπύρα ή ένα λαχταριστό hot-dog στο χέρι να δουν την αγαπημένη τους ταινία.

Ολύμπου 6 |Γενική Είσοδος: 7€, Μειωμένα (Φοιτητικά, Κάρτες Ανεργίας, Άνω των 65, ΑΜΕΑ, Εκπαιδευτικοί): 5€, Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ισχύει το μειωμένο εισιτήριο 5€ για όλους.

Προβάλλεται η ταινία «Ποια νομίζεις ότι είμαι»

Σινέ Αύρα

Στην Πλαζ Αρετσούς, οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν την ταινία της επιλογής τους δίπλα στο κύμα. Το θερινό Αύρα άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1994 και από τότε αποτελεί την αγαπημένη επιλογή πολλών Θεσσαλονικέων για τις καλοκαιρινές αστικές νύχτες.

Πλάζ Αρετσούς |Κάθε Δευτέρα και Τρίτη γενική είσοδος 6 ευρώ Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 2 άτομα με 1 εισιτήριο

Προβάλλεται η ταινία «Ποια νομίζεις ότι είμαι»

Σινέ Πανόραμα και Σινέ Πυλαία

Θερινά βράδια γεμάτα τέχνη και μυρωδιά από αγιόκλημα υπόσχονται οι θερινοί κινηματογράφοι στον δήμο Πυλαίας και Χορτιάτη. Το Σινέ Πανόραμα που κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και το νεότερο αδελφάκι του, Σινέ Πυλαία προβάλλουν και φέτος ταινίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Σινέ Πανόραμα

Πεμ. 25/7 – Τετ. 31/7 Η Μάχη της Επικράτησης / The Current War
Πεμ. 1/8 – Τετ. 7/8 Ποια Νομίζεις ότι Είμαι / Celle que vous croyez
Πεμ. 8/8 – Τετ. 14/8 Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος / The Kitchen
Πεμ. 15/8 – Τετ. 21/8 Ibiza
Πεμ. 22/8 – Τετ. 28/8 A Rainy Day in New York

Σινέ Πυλαία – Καλοκαίρι 2019
Πεμ. 25/7 – Τετ. 31/7 Η Ληστεία της Στοκχόλμης / Stockholm
Πεμ. 1/8 – Τετ. 7/8 Δεσμοί Αίματος / La Misma Sangre
Πεμ. 8/8 – Τετ. 14/8 Ο Έκπτωτος / El Reino
Πεμ. 15/8 – Τετ. 21/8 The Fall of the American Empire
Πεμ. 22/8 – Τετ. 28/8 Κάποτε στο Χόλιγουντ / Once Upon a Time in Hollywood
Πεμ. 29/8 – Τετ. 4/9 Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (Μεταγ.)
Πεμ. 5/9 – Τετ. 11/9 The Angry Birds Movie 2

Σινέ Άλσος και Σινέ Παράδεισος

Οι δύο κινηματογράφοι του δήμου Νεάπολης – Συκεών υπόσχονται να «φωτίσουν τις νύχτες του καλοκαιριού με εικόνες, χρώματα και ήχους έως και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου». Το Σινέ Άλσος και το Σινέ Παράδεισος στα δυτικά της πόλης μετατρέπονται σε οάσεις δροσιάς και πρασίνου και στα λευκά πανιά τους ανοίγουν κινηματογραφικά παράθυρα σε όλο τον κόσμο.

Προβάλλονται οι ταινίες «Καπερναούμ» και «Μια αγάπη Ανέφικτη»

Σινέ Ωραιόκαστρο

Στο Ωραιόκαστρο, μέσα στο Εμπορικό Κέντρο «Castle Mall», το Σινέ Ωραιόκαστρο προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής που έχουν μείνει στην πόλη να περάσουν ευχάριστα τις καλοκαιρινές βραδιές.

Μακεδονικού Αγώνα & Ζάππα| Τιμή εισιτηρίου: 7€ Παιδικό – Φοιτητικό: 6€ Κάθε Δευτέρα & Πέμπτη: 5€

Προβάλλονται οι ταινίες «Βασιλιάς των Λιονταριών» και «Θεέ Μου Τι Σου Κάναμε; 2»

Cineplexx One Salonica

Μια ακόμα αίθουσα προστέθηκε στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης το 2017. Το Cineplexx στο One Salonica εγκαινίασε τη θερινή του αίθουσα όπου οι σινεφίλ μπορούν να απολαμβάνουν τις αγαπημένες ταινίες τους κάτω από τον έναστρο ουρανό.

One Salonica | Γενική είσοδος: Δευτέρα και Τετάρτη: 6,5 ευρώ. Τρίτη: 4 ευρώ. Πέμπτη έως Κυριακή: 8 ευρώ

Village Mediterranean Cosmos

Θερινή αίθουσα διαθέτουν και τα Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos προσφέροντας μια ακόμα επιλογή θερινού κινηματογράφου στα ανατολικά της πόλης.

Mediterranean Cosmos | Γενική είσοδος: 7,5 ευρώ