Skip to main content

Συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη -Αλιβιζάτου τη Δευτέρα για τις παρακολουθήσεις και το Predator

Στη συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν τα νομικά βήματα του κ. Ανδρουλάκη και θα αξιολογηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας στο πλευρό του τον Ομότιμο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω ΕΥΠ και το κακόβουλο λογισμικό predator.

 

Στη συνέντευξη τύπου θα βρίσκονται και οι νομικοί εκπρόσωποι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μαν. Βελεγράκη, Μιχ. Καλαντζόπουλος και Χρ. Κακλαμάνης.

Στη συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν τα νομικά βήματα του κ. Ανδρουλάκη, πως αυτά καθοδήγησαν τις εξελίξεις. Επιπλέον θα αξιολογηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Σε άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο κ. Ανδρουλάκης προϊδέασε για το πολιτικό του στίγμα σημειώνοντας ότι «υπό τον φόβο της καταδίκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πίεση των συντεταγμένων πολιτικών και νομικών ενεργειών που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση έφερε ένα σχέδιο νόμου που παρά τα κάποια θετικά στοιχεία, δε θίγει τον πυρήνα των σοβαρών παθογενειών του συστήματος αλλά τα διαιωνίζει απροκάλυπτα. Σε μία άτακτη υποχώρηση, αναίρεσε τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία μας αφορισμούς πολλών κυβερνητικών στελεχών, όπως της κυρίας Μπακογιάννη που έσκιζαν τα ιμάτιά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα υποστηρίζοντας αλαζονικά ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και επαρκές».