Skip to main content

Συνέντευξη Ζορπίδη για την οικονομική κρίση σε τουρκικό κανάλι

Κάλεσε τους πολιτικούς των δύο χωρών να ακολουθήσουν το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο λαοί αποφεύγοντας εντάσεις

Συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας TRT παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί το κανάλι για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης και το χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της χώρας. Παρουσίασε και στοιχεία του ΕΕΘ, σύμφωνα με τα οποία, από το Μάρτιο του 2010 έως σήμερα έχουν μπει στο νομό Θεσσαλονίκης 8.000 λουκέτα.

«Ο δικός μας ο χώρος παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Η υπερφορολόγηση από τη μία και η λιτότητα από την άλλη, που μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη κάθε ελληνικής οικογένειας, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου, κάλεσε τους πολιτικούς των δύο χωρών να ακολουθήσουν το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο λαοί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις και οι απειλές.

Τέλος, ανέλυσε τις θέσεις του για την ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.