Skip to main content

Συνεργασία από όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης ζήτησε η Σοφία Σακοράφα

Ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο οι επαφές της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Στίβου με τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης

Oλοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο οι επαφές της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Στίβου με τους αθλητικούς και όχι μόνο φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Έγιναν συναντήσεις αρχικά με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Ζέρβα, στη συνέχεια με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κι ακολούθως με τους εκπρόσωπους σωματείων, τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές, που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, αλλά κι έξω από αυτή.

Η συμμετοχή στη συνάντηση ήταν μεγάλη με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ να ενημερώνουν για την τρέχουσα κατάσταση στην ομοσπονδία, καθώς και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν προτάσεις, αλλά και ν΄ ακούσουν τους προβληματισμούς των εκπροσώπων όλων των φορέων.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα ξεκίνησε με συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησης στους 8 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, καθώς και στις προτεραιότητες που έχει η διοίκηση, επισημαίνοντας παράλληλα τις καινοτομίες που μέχρι τώρα έχουν γίνει, όπως η διεύρυνση των προεθνικών, η κατηγορία επίλεκτων, αλλά και ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης του προπονητικού έργου για το 2022.

Στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην δεσμευτική απόφαση της παρούσας διοίκησης να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των συλλόγων για το 2020, παρότι δεν υπήρχαν σχετικές αποφάσεις, λόγω της πανδημίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε διεξοδική συζήτηση σε τεχνικά ζητήματα, σε θέματα υποδομών, αλλά και στην ανάγκη διεξαγωγής αγώνων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας στα ερωτήματα που της τέθηκαν η Σοφία Σακοράφα στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που έχει παίξει και πρέπει να συνεχίζει να παίζει η Θεσσαλονίκη στην ανάπτυξη του στίβου, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα του ΣΕΓΑΣ, η αναβάθμιση της σε όλα τα επίπεδα, ζητώντας απ΄ όλους τους φορείς να συνεργαστούν, αφού μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι που θα τεθούν.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της με τα σωματεία επισκέφθηκε τους ξενώνες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να έχει ιδία γνώση της κατάσταση που επικρατεί και ξάφνιασε ευχάριστα τους αθλητές και τις αθλήτριες που διαμένουν σε αυτούς. Είχε την ευκαιρία, μάλιστα, να μιλήσει για λίγα λεπτά με τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους ξενώνες.

Το Καυταντζόγλειο στάδιο αποτελεί το σπίτι των αθλητών του στίβου στη Θεσσαλονίκη και αυτός είναι και ο λόγος που η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επιθυμεί να έχει αγαστή και αρμονική συνεργασία με την διοίκησή του.

Στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της διοίκησης του Σταδίου, Καλυψώ Γούλα, εξέφρασε αυτή της την πρόθεση, αφού όπως χαρακτηριστικά της τόνισε είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να δουλεύουν με αρμονία και σύμπνοια.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήματα που αφορούν στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού, για το οποίο αμφότερες συμφώνησαν ότι πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα και να λειτουργεί όπως αρμόζει σε ένα ανάλογο κέντρο.

Η Καλυψώ Γούλα δεν έκρυψε την ικανοποίηση της διοίκησης για αυτή τη συνάντηση και τόνισε πως άμεσα θα δρομολογηθούν όσα συζητήθηκαν με την Σοφία Σακοράφα.