Skip to main content

Συνεργασία Δήμων Θεσσσαλονίκης και Κοζέντζα για τον τουρισμό

Έχει ήδη έχει δρομολογηθεί η επίσκεψη του Δημάρχου της Κοζέντζα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φετινού Money Show τον Απρίλιο.

Τις δυνάμεις του συνενώσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Κοζέντζα της Καλαβρίας, οι οποίοι πρόκειται να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας.

Οι δύο δήμοι καθώς και η Assocultura Comfcommercio της Cosenza και το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πρόκειται να ενισχύσουν μέσα από την κοινή τους συνεργασία τις δύο πόλεις, ως τουριστικούς, γαστρονομικούς και πολιτιστικούς προορισμούς, αλλά και ως χώρους ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα και η Ιταλία συνδέονται παραδοσιακά από σχέσεις φιλίας, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από σημαντικές επαφές, ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου με τους αντίστοιχους φορείς στην Ιταλία, σε θέματα γαστρονομίας και  τουρισμού γενικότερα.

Οι Δήμοι της Κοζέντζα και της Θεσσαλονίκης, καθώς και η  Assocultura Comfcommercio της Cosenza και το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο της  Θεσσαλονίκης, υπό το κοινό αυτό πνεύμα, στοχεύουν στην ενίσχυση της τουριστικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, καθώς και την ένταξή και την αλληλεγγύη τους,  για τη διάδοση και γνώση των δύο πολιτισμών. Παράλληλα, το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα αποτελέσει έναν θεσμό συνεργασίας μεταξύ όλων των μερών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει ήδη έχει δρομολογηθεί η επίσκεψη του Δημάρχου της Κοζέντζα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φετινού Money Show, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου,  προκειμένου να συνυπογραφεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, ανάμεσα στον ίδιο και τον  Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.