Skip to main content

Συνεργασία Ελλάδας – Μπαγκλαντές για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης

Οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης και με κανόνες μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών.

Κείμενο διακήρυξης προθέσεων για τη θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών και για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές, που θα καλύπτουν θέματα νόμιμης μετανάστευσης και ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο υπουργός Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές, Ιμράν Αχμέντ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης και με κανόνες μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων».

Συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές κ. Imran Ahmed

Μάλιστα, ο κ. Αχμέντ κάλεσε τον κ. Μηταράκη να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες το Μπαγκλαντές, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.

«Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης και της καταπολέμησης της παράνομης. Διαπιστώσαμε συναντίληψη και κοινή βούληση στις εν λόγω θεματικές», δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά το τέλος της συνάντησης.