Skip to main content

Συνεργασία ΕΒΕΘ και Επιμελητηρίου της ρουμανικής περιφέρειας Τίμις

Συμφωνητικό Συνεργασίας ανάμεσα στο ΕΒΕΘ και στο Εμπορικό, Βιομηχανικό & Αγροτικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας Τίμις Ρουμανίας

Συμφωνητικό Συνεργασίας υπογράφτηκε χθες ανάμεσα στη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού, Βιομηχανικού & Αγροτικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας Τίμις της Ρουμανίας, στο πλαίσιο διεξαγωγής Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδος Ρουμανίας και της επίσκεψης Επιχειρηματικής Αποστολής στο ΕΒΕΘ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Το Συμφωνητικό υπέγραψαν από την πλευρά του ΕΒΕΘ ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Βλαχογιάννης και από την πλευρά του Ρουμανικού Επιμελητηρίου, η Executive President κα. Florica Chirita.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ κατ΄ιδίαν επιχειρηματικές επαφές των εκπροσώπων Ρουμανικών επιχειρήσεων με Έλληνες ομολόγους τους. Οι επιχειρήσεις-μέλη της Ρουμανικής αποστολής δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως εξοπλισμός αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, κατασκευή υποδομών, ενέργεια, real-estate κλπ.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας καλύπτει τα πεδία της προώθησης ενός ευρέος φάσματος επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στις επιχειρήσεις-μέλη των δύο Επιμελητηρίων, καθώς και της διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων και συναντήσεων. Ακόμη, θα παροτρυνθεί η δημιουργία μελετών, εκδόσεων και άλλων προωθητικών ενεργειών, που θα ενθαρρύνουν και θα προωθήσουν την συνεργασία ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια.

Πριν από τις επιχειρηματικές επαφές έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ οι εργασίες του Επιχειρηματικού Φόρουμ και κατά τη διάρκειά του, οι διοικήσεις των δύο Επιμελητηρίων παρουσίασαν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Τίμις, αλλά και το δυναμικό των δύο Επιμελητηρίων.