Skip to main content

Συνεργασία Παρευξείνιας Τράπεζας - Socar AQS στον ενεργειακό τομέα

Η Παρευξείνια Τράπεζα συμφώνησε με την εταιρεία Socar AQS για για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Σε συμφωνία για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα κατέληξαν η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) και η SOCAR AQS, εταιρεία γεωτρήσεων με έδρα το Αζερμπαϊτζάν. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η ΤΕΑΕΠ χορηγεί στην SOCAR AQS χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εισαγωγών βιομηχανικού εξοπλισμού και υλικών από χώρες μέλη της Παρευξείνιας Τράπεζας.

Η συμφωνία αυτή αναμένται να έχει ισχυρό περιφερειακό και αναπτυξιακό αντίκτυπο κυρίως μέσω της αγοράς/απόκτησης περιβλημάτων, σωληνώσεων, εξεδρών, εξοπλισμού επισκευής, τρυπανιών, γεννητριών και εξοπλισμού γερανών, κυρίως από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ουκρανία, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είμαστε  το πρώτο διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που υποστηρίζει την SOCAR AQS, έναν σημαντικό παίκτη της αγοράς ενέργειας  στο Αζερμπαϊτζάν και σε ολόκληρη την περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Η ενέργεια και οι υποδομές διαδραματίζουν πρωταρχικό  ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη και ως εκ τούτου αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει την εντολή της Παρευξείνιας Τράπεζας να προωθήσει την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών. Η συνεργασία με την SOCAR AQS θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και ευκαιρίες τεχνολογικής προόδου για πολλούς παραγωγούς και προμηθευτές στην περιοχή. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εταιρική μας σχέση τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ντμίτρι Πάνκιν, υπογράφοντας τη δανειοδοτική σύμβαση στην έδρα της Τράπεζας  στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε  περήφανοι στην SOCAR AQS που αναπτύσσουμε και παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας και μηχανικής για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε  περαιτέρω τον ιστορικά πρωτεύοντα ρόλο της περιοχής στην παραγωγή ενέργειας. Συνεχίζουμε την αποστολή μας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών με βιώσιμο τρόπο  καιμε τη δέσμευση της εταιρείας για υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης στις δραστηριότητές μας. Η συνεργασία με την Παρευξείνια Τράπεζα  θα επιτρέψει στην SOCAR AQS να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να ενσωματωθεί περαιτέρω στο οικοσύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή», δήλωσε ο Ραμίν Ισάγιεφ (Ramin Isayev), Γενικός Διευθυντής  της SOCAR AQS.