Skip to main content

Μεταμορφώνονται δέκα παιδικές χαρές στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, υπέγραψε με τον ανάδοχο κι αρχίζει τις παρεμβάσεις σε δέκα παιδικές χαρές.

Συνεργεία μπαίνουν από την τρέχουσα εβδομάδα σε δέκα παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα αναμορφωθούν πλήρως, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Οι παιδικές χαρές είναι σε διαφορετικές περιοχές του δήμου και είχαν υποβληθεί ως πρόταση προς χρηματοδότηση κατά προτεραιότητα, καθώς η εικόνα που εμφανίζουν δεν είναι η καλύτερη...

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης, «και οι δέκα παιδικές χαρές θα αλλάξουν εικόνα ριζικά από το δάπεδο μέχρι τα παιχνίδια, ώστε να είναι πιστοποιημένες πλέον και εφάμιλλες των απαιτήσεων της ΕΕ. Που σημαίνει ότι πέρα από τη ριζική ανακαίνισή τους θα είναι απολύτως ασφαλείς για τα παιδιά και θα αποτελέσουν χώρους αναψυχής και παιχνιδιού. Ως διοίκηση του δήμου κατοχυρώσαμε τα απαιτούμενα κονδύλια και προχωρήσαμε γρήγορα στο διαγωνισμό, υπογράφοντας και τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Περιμένουμε ότι οι πρώτες παρεμβάσεις θα αρχίσουν από την τρέχουσα εβδομάδα κιόλας».

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται σε διαφορετικές γειτονιές του δήμου, με κυρίαρχες τις παρεμβάσεις στην Ξηροκρήνη, τη Χαριλάου και την Άνω Τούμπα.

Συγκεκριμένα, οι παιδικές χαρές που αναμορφώνονται είναι:

-Στην Α' δημοτική κοινότητα: οδός Μεσολογγίτη (πάνω από το Ιβανώφειο).

-Στη Β' δημοτική κοινότητα (τρεις παιδικές χαρές): Μπαλόγλου – Παπαθανασίου (Ξηροκρήνη, δίπλα στο 67ο Δημοτικό), πλατεία Γαλοπούλου (Ξηροκρήνη, πίσω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό) και Αγίου Νέστορος – Αγίου Δημητρίου (Ξηροκρήνη, απέναντι από το Πάρκο των Εθνών).

-Στη Δ' δημοτική κοινότητα (τρεις παιδικές χαρές): Ίριδος – Ισιδώρου (Άνω Τούμπα, κοντά στον ιερό ναό Αγ. Μαρίνας), Βιάνδρου – Αδαμίδη (Άνω Τούμπα) και Βοσπόρου – Αμφίσσης (Τούμπα, κοντά στο 101ο Δημοτικό).

-Στην Ε' δημοτική κοινότητα (δύο παιδικές χαρές): Ποσειδώνιο – Λογοθέτου, Κήπος της Μουσικής στη νέα παραλία.

-Στην Τριανδρία: Γυμναστηρίου – Τρικούπη.