Skip to main content

Καλαμαριά: Συνεργεία στην οδό Τ. Οικονομίδη για ασφαλτοστρώσεις και εξυγίανση

Πρόγραμμα αποκατάστασης 36 δρόμων υλοποιεί ο δήμος Καλαμαριάς. Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Καραμπουρνάκι, ακολουθούν κέντρο και Αρετσού.

Σε συνολική «ανακαίνιση» μιας από τις πλέον κεντρικές οδικές αρτηρίες, με καθημερινούς μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, προχωρά ο δήμος Καλαμαριάς.

Η οδός Τάκη Οικονομίδη είναι ο δεύτερος μεγάλος δρόμος της Καλαμαριάς, στον οποίο μπήκαν τα συνεργεία του δήμου, προκειμένου να τον αποκαταστήσουν, διότι οι φθορές, οι λακκούβες και τα προβληματικά σημεία στο οδόστρωμα θυμίζουν εδώ και πολύ καιρό εγκαταλειμμένο δρόμο.

Νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι, ανάλογες επεμβάσεις έγιναν σε έναν ακόμη κεντρικό δρόμο, την οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, «η παρέμβαση στην Τάκη Οικονομίδη θα είναι εκτεταμένη, καθώς ο δρόμος θυμίζει σε πολλά σημεία βομβαρδισμένο τοπίο. Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος, ενώ στο δρόμο κινούνται λεωφορεία και άλλα βαριά οχήματα, με αποτέλεσμα η ασφαλτόστρωση να είναι το λιγότερο. Μπήκαμε με τα συνεργεία για να ολοκληρώσουμε την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ θα κάνουμε 'εξυγίανση' σε δυο μεγάλες διασταυρώσεις, που θα χρειαστεί να γίνει ξήλωμα, αποκαταστάσεις φθορών δικτύων ή και μετακίνησή τους κτλ. Η κατάσταση είναι τραγική, ο κόσμος θα χρειαστεί να κάνει κάποιες μέρες υπομονή και θεωρώ ότι μετά την επέμβαση θα σταματήσει η ταλαιπωρία και τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία της πόλης».

Ο δήμος υλοποιεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των φθορών και ασφαλτοστρώσεων σε συνολικά 36 δρόμους της Καλαμαριάς και ήδη έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στους μισούς. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι επεμβάσεις σε όλους.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι με το πέρας των εργασιών στην Τάκη Οικονομίδη ουσιαστικά ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Καραμπουρνάκι και θα πάρουν σειρά οι δρόμοι στο κέντρο και στην Αρετσού.