Skip to main content

«Κανένας επιζών» από τη συντριβή αεροσκάφους στην Αιθιοπία-157 νεκροί

Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας και επιβεβαίωσε εν συνεχεία και ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας.

Παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των θυμάτων, η κρατική τηλεόραση της χώρας, επικαλούμενη πηγή από την εταιρεία, μετέδωσε ότι «δεν υπάρχουν επιζώντες».

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες από 33 χώρες και οκτώ μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε από την Αντίς Αμπέμπα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καταγραφής πτήσεων «flightradar24» το αεροσκάφος είχε ασταθή ρυθμό ανόδου, μετά την απογείωσή του.

Mε ανάρτησή του στο Twitter, το γραφείο του Αιθίοπα πρωθυπουγού, Αμπί Αχμέντ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.