Skip to main content

Συνετρίβη ελικόπτερο στις Γαλλικές Άλπεις - Πέντε νεκροί

Στο ελικόπτερο που πραγματοποιούσε αποστολή διάσωσης επέβαιναν έξι άτομα - Ο πιλότος, που σήμανε τον συναγερμό, κατάφερε να εκτιναχθεί.

Ένα ελικόπτερο με έξι επιβαίνοντες συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης στις Γαλλικές Άλπεις στην περιφέρεια της Σαβοΐας, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, με αποτέλεσμα πέντε εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους και ο έκτος, ο πιλότος, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αεροσκάφος, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, πραγματοποιούσε αποστολή διάσωσης όταν ξαφνικά άρχισε να πέφτει κοντά στην πόλη Μπονβιγιάρντ.

Τα αίτια της συντριβής είναι ακόμη ασαφή, ωστόσο αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προκληθεί από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Τον συναγερμό σήμανε ο πιλότος ο οποίος κατάφερε να εκτιναχθεί και εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος.

Το ελικόπτερο ανήκει στη Γαλλική Υπηρεσία Αεροπορίας, μια ιδιωτική εταιρεία που πραγματοποιεί αποστολές αναζήτησης και διάσωσης και άλλες αεροπορικές υπηρεσίες σε όλη τη Γαλλία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μοιράστηκε την «υποστήριξη του έθνους στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους αυτών των Γάλλων ηρώων».