Skip to main content

Συγγνώμη από τον Μακρόν στον Ράμα για τον… λάθος εθνικό ύμνο

Η πρωτοφανής γκάφα των Γάλλων να παίξουν τον εθνικό ύμνο της Ανδόρας, αντί γι' αυτόν της Αλβανίας έφτασε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο έφτασε η πρωτοφανής γκάφα των Γάλλων στο χθεσινό ματς των προκριματικών του EURO 2020 με την Αλβανία, όταν από τα μεγάφωνα του «Σταντ ντε Φρανς» ακούστηκε ο ύμνος της Ανδόρας, αντί γι’ αυτόν την Αλβανίας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, με τον τελευταίο να γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ότι «ο Πρόεδρος Μακρόν μου εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη του για τη σκανδαλώδη γκάφα της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τον εθνικό μας ύμνο. Ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρεί τη γκάφα αυτή ως «ένα απαράδεκτο λάθος» και εκτίμησε την αντίδραση των παικτών μας». Πηγές της γαλλικής Προεδρίας επιβεβαίωσαν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ολοκληρώνοντας το… σουρεαλιστικό χθεσινό σκηνικό, ο εκφωνητής του σταδίου μετά την ανάκρουση του λάθος ύμνου ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της… Αρμενίας!