Skip to main content

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Σειραγάκης δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη

Ο Ευάγγελος Μουνδριανάκης υποστηρίζει πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δουν αν ο αποφυλακισθείς παιδεραστής «έχει αποβάλει τη διαστροφή» του.

«Μας εκπλήσσει δυσάρεστα το βούλευμα για τον Σειραγάκη, γιατί βασικός όρος ήταν η διεύθυνση κατοικίας, η οποία δεν έπρεπε να γειτνιάζει με σχολεία και γενικά με χώρους που συναθροίζονται παιδιά, δήλωσε στον ρ/σ «Status» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, ο οποίος υπήρξε και συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, εκτός των φυλακών, ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων παιδιών.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και έτσι κατέληξε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέας.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου «δεν φαίνεται να έχει σωφρονιστεί, ουδέποτε έχει ζητήσει συγγνώμη από κανένα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τρελό άνθρωπο, αλλά για ένα διεστραμμένο», δήλωσε ο κ. Μουνδριανάκης, «θα πρέπει να δούμε αν έχει αποβάλει αυτή τη διαστροφή, προφανώς δεν μπορεί ο νόμος να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους εγκληματίες, θα πρέπει να έχουμε αλλαγές».