Skip to main content

Σύννεφα πάνω από το Μαξίμου: Εν αναμονή συνάντησης Τσίπρα - Καμμένου

Η νέα κυβερνητική κρίση ξέσπασε όταν ο κ. Καμμένος από τις ΗΠΑ μίλησε για plan B για το Σκοπιανό και στη συνέχεια υποσχέθηκε αμερικανικές βάσεις

Διαστάσεις λαμβάνει η κυβερνητική κρίση, μετά και τα πυρά που εξαπέλυσαν χθες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, να έχει κλειστεί ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για πολυήμερη επίσκεψη. Η συνάντηση, όπως μεταδίδει το prototheme, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η νέα κυβερνητική κρίση ξέσπασε όταν ο κ. Καμμένος από τις ΗΠΑ μίλησε για plan B για το Σκοπιανό και στη συνέχεια υποσχέθηκε αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησαν οι επιθέσεις από υπουργούς και βουλευτές κατά του κυβερνητικού εταίρου, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός χθες στην ομιλία του έστειλε μήνυμα πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μίλησε για συνέχιση της κυβερνητικής πορείας ακόμα και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι εκτιμούσαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία έως τον Οκτώβριο του 2019. Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «καρικατούρα» του Σαλβίνι, ο Σάκης Παπαδόπουλος για  εθνικολαϊκισμό του συνεταίρου, ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για τραυματική εμπειρία αναφερόμενη στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας αποκάλεσε πρόβλημα τον Πάνο Καμμένο, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης, αναγκαίο κακό.