Skip to main content

Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας σήμερα στη Β. Ελλάδα

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός αίθριος. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ

Συννεφιά με κατά διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ενδέχεται να  εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βοριάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι πρόσκαιρα το απόγευμα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.  

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).