Skip to main content

Έβρος: Μετανάστες καταδικάστηκαν σε 4 έτη φυλάκιση και 10.000€

Από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας πάνω από 24.000 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Συνολικά 24.203 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 183 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ενώ μερίδα μεταναστών δικάστηκε σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 50 άτομα τα οποία καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος και έχουν μεταφερθεί σε καταστήματα κράτησης.

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας απετράπη η είσοδος σε 4.354 άτομα και συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε και σήμερα στις Καστανιές του Έβρου, ωστόσο δεν προέβη σε δηλώσεις. Στο σημείο αύριο αναμένονται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.