Skip to main content

Συνολικά 30 νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία

Προγραμματίζουμε να γίνουν 15 στη Θεσσαλονίκη και άλλα 15 στους υπόλοιπους νομούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, είπε ο περιφερειακός διευθυντής.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM», ο ίδιος τόνισε ότι «από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ), όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις του και τα βιβλία επίσης βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι και σήμερα θα μοιραστούν στα παιδιά».

Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι «ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν προσληφθεί περίπου 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όλοι είναι ήδη στις θέσεις τους» και συμπλήρωσε πως «τα κενά που θα παρουσιαστούν που είναι έκτακτα, θα αντιμετωπιστούν στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν».

Ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων: «Προγραμματίζουμε να γίνουν 15 στη Θεσσαλονίκη και άλλα 15 στους υπόλοιπους νομούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία θα κατασκευαστούν 30 νέα σχολεία» ανέφερε ο κ. Ανανιάδης.