Skip to main content

Συνολικά 33 παιδικές χαρές σε Κομοτηνή και Χαλκηδόνα από τον TAP

Η πρώτη φάση του προγράμματος των παιδικών χαρών υλοποιείται στις περιοχές του Δήμου Κομοτηνής, Μεσοχώρι, Κόσμιο και Ροδίτη

Με αφετηρία 33 παιδικές χαρές στον Δήμο Κομοτηνής, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και τον Δήμο Χαλκηδόνας, στην αντίστοιχη της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) AG και η εργολήπτρια εταιρεία του ξεκινούν την κατασκευή ή ανακατασκευή μίας σειράς παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα.  

Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του ΤΑΡ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών, που με τη σειρά του είναι μέρος των εκτεταμένων Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων τις οποίες το Έργο υλοποιεί στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, απαντώντας σε σχετικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η πρώτη φάση του προγράμματος των παιδικών χαρών υλοποιείται στις περιοχές του Δήμου Κομοτηνής, Μεσοχώρι, Κόσμιο και Ροδίτη, για να πάρουν έπειτα σειρά το Θρυλόριο, ο Φύλακας και το Μεγάλο Δουκάτο. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στις τρεις πρώτες δημοτικές ενότητες, έπειτα και από τη σχετική ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, από τους εκπροσώπους του ΤΑΡ – τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρο Νάκο, και τη Σύμβουλο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Ζωή Μπαβαβέα.

Ο Δήμαρχος μάλιστα επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο Μεσοχώρι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των συνεργείων. «Είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», τόνισε, «για να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν και να αθλούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον».

Ακολουθεί ο Δήμος Χαλκηδόνας, όπου τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων σε τέσσερα σημεία, από τις συνολικά 27 παιδικές χαρές που θα ανακαινιστούν στην περιοχή, με πρώτη αυτήν στην κοινότητα Μικρό Μοναστήρι.

Οι πρώτες παραδόσεις παιδικών χαρών στους δύο Δήμους, των οποίων ο συνολικός πληθυσμός ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους, αναμένονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Κι έπεται συνέχεια, καθώς ο ΤΑΡ συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί σχετικά αιτήματα από Δήμους και κοινότητες για την κατασκευή ή ανακαίνιση παιδικών χαρών που βρίσκονται στην αρμοδιότητά τους, πάντα με στόχο να προσφέρονται ασφαλείς και προστατευμένοι χώροι ψυχαγωγίας στα παιδιά.