Skip to main content

Συνολικά εξακόσια άτομα στην πίτα της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης

Ο «καραμανλισμός» βάση της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης

του Αλέξη Ανδρεάδη

Με πολλές αναφορές στον «καραμανλισμό» και στις αρχές της ΝΔ ήταν η ομιλία του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, ως κεντρικού ομιλητή στην κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Ωραιόκαστρο.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε περίπου 600 άτομα, συμμετοχή πολύ πέραν του αναμενομένου, ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους και οι πρώην βουλευτές της ΝΔ στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (Χρήστος Κοσκινάς, Κώστας Ζαχαράκης, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Δημήτρης Γαλαμάτης και Παναγιώτης Κούτρας).

Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι πέντε εν ενεργεία βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης (Κ. Γκιουλέκας, Σ. Καλαφάτης, Ε. Ράπτη, Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης), ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επτά δήμαρχοι του νομού, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης και οικοδεσπότης, Θωμάς Βράνος, αλλά και πολλοί πολιτευτές και επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές, όπως ο Φάνης Παπάς, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Πάρις Τσογκαρλίδης, ο Κώστας Γιουτίκας, ο Κώστας Ευθυμίου, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, η Γερακίνα Μπισμπινά, ο Παναγιώτης Δαϊκούδης, η Κατερίνα Λυρούδη κ.ά.

«Η ΝΔ δε θα πουλήσει ψεύτικες ελπίδες για να γίνει κυβέρνηση. Θα γίνει κυβέρνηση για να δημιουργήσει πάλι ελπίδα», είπε καταχειροκροτούμενος ο κ. Καραμανλής. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση τη χειρότερη της μεταπολίτευσης, που βυθίζει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση, ενώ για τις διεργασίες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη σύμπραξη του Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε ότι «επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος». «Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τη μυθοποίηση της Αριστεράς», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Σε μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι την έχουμε δημιουργήσει. Υγιή σεβασμό να έχουμε, όχι όμως υπερβολικό δέος»...

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πρέπει η ΝΔ να μείνει μακριά από εύκολες λύσεις και χάιδεμα αυτιών, στη βάση της μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης κληρονομιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παράταξη. Για τον συνονόματό του πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο εξάδελφος είπε ότι αν τον είχε ακούσει η ελληνική κοινωνία το 2009 τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη χώρα.