Skip to main content

Συνολική στήριξη για την εστίαση προτείνει το ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της αντιμετώπισης των προκλήσεων της επόμενης ημέρας της πανδημίας εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Υπέρ της συνολικής αντιμετώπισης των προκλήσεων της επόμενης ημέρας της πανδημίας τάσσεται το ΜέΡΑ25 εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις σχετικά την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «τελικά δεν ανακοίνωσε πότε και πώς θα ανοίξει η εστίαση, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος. Ούτε όμως και ο κ. Γεωργιάδης τους ζήτησε ξανά τα κλειδιά των καταστημάτων τους, δείγμα του ότι αντιλήφθηκε τελικά ότι η κυβέρνηση του δεν τους έχει στηρίξει αρκετά».

Παρόλα αυτά, προσθέτει, η κυβέρνηση προανήγγειλε ένα κεφάλαιο κίνησης για τον πρώτο καιρό όταν ανοίξει η εστίαση. Είναι πράγματι σημαντικό, τονίζει το ΜέΡΑ 25, οι άνθρωποι της εστίασης να στηριχθούν τους πρώτους μήνες επανέναρξης της δραστηριότητάς τους, η στήριξη αυτή όμως πρέπει να συνδυαστεί με κουρέματα των οφειλών και των συσσωρευμένων υποχρεώσεών τους που διογκώθηκαν στην πανδημία, αλλά και να υπάρξει κατάργηση της προπληρωμής φόρου, μείωση των φορολογικών συντελεστών, αναδιάρθρωση των ιδιωτικών τους χρεών.

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι «αν δεν υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της επόμενης μέρας και δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, τα λουκέτα, η ανεργία και η συνέχιση των λοιπών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της φτωχοποίησης, θα είναι δυστυχώς τα καταστροφικά bugs σε μια «Ελλάδα 2.0» που έχει την ατυχία να την τρέχει ένας αμετανόητος «Μητσοτάκης 1.0».