Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
x

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΠΑ - ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Οι συνομιλίες αυτές έρχονται μετά τη συμφωνία των προέδρων των δύο χωρών για εκεχειρία, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα.

Ο αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συνομίλησαν χθες Τρίτη με τους κινέζους αξιωματούχους εντός των ορίων της προσπάθειας για την επίλυση της σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη για το εμπόριο, ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τον κινέζο υπουργό Τζονγκ Σαν «για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα που εκκρεμούν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ», σημείωσε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι αμφότερα τα μέρη θεωρούν πως οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν. Στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα στα τέλη του Ιουνίου, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν να αποφευχθούν τα χειρότερα και κήρυξαν εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο τους και την ανταλλαγή ομοβροντιών επιπρόσθετων δασμών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ