Skip to main content

Συνοριοφύλακες: Δεν προκαλεί ανησυχία η συγκέντρωση μεταναστών

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας», σχολίασε ο Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», ανέφερε ο Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, αναφορικά με την κινητικότητα των μεταναστών από την τουρκική πλευρά στον Έβρο.

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κλπ», είπε χαρακτηριστικά ,μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα «βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται  και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από την δική μας πλευρά είναι συνεχής ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις»

Παράλληλα συμπληρώνει πως «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα. Ωστόσο όπως σημειώνει «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ

Σε σχέση με τις περιοχές που ασκείται πίεση αυτή την φορά ο ίδιος υπογραμμίζει πως σε γενικές γραμμές στα ίδια κομμάτια περίπου από εκεί που υπάρχει πρόσβαση τουλάχιστον από την μεριά της Τουρκίας να περάσουν.  «Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με την δύναμη την οποία έχουμε» τονίζει ο κ. Χαρέλας.