Skip to main content

Συνοριοφύλακες: Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά

Σύμφωνα με τους Έλληνες συνοριοφύλακες οι Σύροι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι ή καθόλου και πρόκειται κυρίως για Αφγανούς κια Πακιστανούς μετανάστες.

«Ο Εβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, τονίζοντας ότι η νύχτα που πέρασε μετά από τρία 24ωρα ήταν ήσυχη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ίδιος τόνισε ότι στην οριογραμμή του Εβρου οι Σύροι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι ή καθόλου, στα σύνορα έχουν μαζευτεί άτομα Αφγανικής, Πακιστανικής ή Σομαλικής υπηκοότητας. «Πολύ λίγοι είναι οι πρόσφυγες με νόμιμα δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο καλό συντονισμό»

«Δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορα μας ζωντανά με τους στρατιώτες και τους πολίτες. Υπάρχει ομοψυχία, μηνύματα συμπαράστασης. Υπάρχει συγκινητική συμπαράσταση. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο κάλο συντονισμό με πολιτική και φυσική ηγεσία. Οι αξιωματικοί είναι μαζί μας στο πεδίο», συμπλήρωσε.

«Το ηθικό μας είναι ακμαιότατο. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε τα σύνορα, πρόκειται για 212 χλμ  οριογραμμή. Το Σαβατοκύριακο είχαμε 24.000 αποτροπές, κάναμε 200 συλλήψεις δικάζονται και θα κρατηθούν σε κέντρα κράτησης… αυτά που φωνάζαμε γίνονται πράξη», τόνισε ο κ. Γιαλαμάς υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες μέχρι τα αναχώματα με ταξί, λεωφορεία, στρατιωτικά οχήματα.