Skip to main content

Συνωστισμός γαλάζιων υποψηφίων για τον δήμο Θέρμης

Από τη γαλάζια... αποχή το 2014, στον συνωστισμό υποψηφίων για το 2019, καθώς ήδη οι ενδιαφερόμενοι έφτασαν στους πέντε - Τα ονόματα.

Γράφει ο Σαλονικιός

Το 2014 δεν βρέθηκε κανείς πρόθυμος από τη Νέα Δημοκρατία για να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Θέρμης. Φέτος φαίνεται πως υπάρχει συνωστισμός, καθώς έως τώρα, οι ενδιαφερόμενοι έφτασαν ήδη στους πέντε!

Θυμίζω ότι τελευταία φορά που η ΝΔ κατέβασε υποψήφιο στον συγκεκριμένο δήμο ήταν το 2010 όταν ο Νίκος Βεζυρτζής είχε λάβει 22,5%. Στις επόμενες εκλογές, το 2014, δεν θέλησε να είναι ξανά υποψήφιος, όπως και κανείς άλλος από το «γαλάζιο» στρατόπεδο. Ένα μέρος της γαλάζιας παράταξης εκφράστηκε μέσα από τον συνδυασμό του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου, με την οποία εξελέγησαν τελικά έξι δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι στη ΝΔ (στους συνολικά 22). Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών (Μουστάκας, Γεωργαλή) είναι σήμερα αντιδήμαρχοι. Όλοι αυτοί, πλην ενός όπως και οι περισσότεροι οι οποίοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τον κ. Παπαδόπουλο.

Ο ένας από τους έξι που αποχώρησε από την πλειοψηφία είναι ο Κώστας Μπίκος ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον και μάλιστα δείχνει αποφασισμένος, να κατέλθει υποψήφιος. Ο δεύτερος είναι ο δικηγόρος Χρήστος Φάσσας ο οποίος είχε ξαναδοκιμάσει το 2006 και είχε λάβει 29,72%, στον τότε καποδιστριακό δήμο Θέρμης (πριν να γιγαντωθεί το 2010 με την προσθήκη των δήμων Βασιλικών και Μίκρας). Μάλιστα, όπως λένε πηγές μου, ο Φάσσας είχε συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον, όμως, έχουν εκφράσει και άλλοι τρεις, επίσης προσκείμενοι στη ΝΔ. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, τον υποστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Ανεστίδη και τον μηχανικό Παντελή Βογιατζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ, δια των βουλευτών της, αλλά και άλλων στελεχών, προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα και να τιθασεύσει όλες αυτές τις φιλοδοξίες, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μία και μόνη γαλάζια υποψηφιότητα στο δήμο Θέρμης. Ως λύση προτάθηκε, μάλιστα, η διενέργεια δημοσκόπησης και όποιος πρωτεύσει να αναγορευτεί υποψήφιος. Όμως, με τη λύση αυτή δεν συμφώνησαν όλοι και πλέον η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Καλά ξεμπερδέματα.