Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΦΑΗΛ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο ΙΣΑ σημειώνει πως δίνει «μάχη για να έχουν όλα τα παιδιά της χώρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας, αντάξιες των υπολοίπων χωρών.

Τη συμπαράστασή του στους γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και δηλώνει ότι προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης «και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας».

Ωστόσο, όπως και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο ΙΣΑ συντάσσεται με την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και των επιστημόνων, οι οποίοι διευκρινίζουν, πως παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μεγάλο άλμα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας, από την οποία πάσχει το αγοράκι, δεν υπάρχει ίαση, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Ο ΙΣΑ σημειώνει πως δίνει «μάχη για να έχουν όλα τα παιδιά της χώρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας, αντάξιες των υπολοίπων χωρών και στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι γονείς για να παρέχουν το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ