Skip to main content

Συντάξεις 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές, λέει ο Ρωμανιάς

Υπολογισμό της κύριας σύνταξης ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές ζητούν οι δανειστές, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπολογισμό της κύριας σύνταξης ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές ζητούν οι δανειστές, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε την ελάχιστη κύρια σύνταξη στα 300 - 320 ευρώ, σημείωσε ο γενικός γραμματέας. Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στη λίστα την οποία έχουν καταθέσει οι δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση τους με την ελληνική κυβέρνηση αποτυπώνονται αιτήματα "πολύ πίσω" από εκείνα που αποτυπώνονται στο "mail Χαρδούβελη".

Τόνισε πως οι δανειστές ζητούν  αύξηση των ορίων ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2016, στα 67 χρόνια για τη λήψη ολόκληρης σύνταξης και στα 62 χρόνια για τη λήψη μειωμένης σύνταξης.

Αν αυξανόταν από την 1η Ιανουαρίου 2016 τα συνταξιοδοτικά ηλικιακά όρια, 300.000 άτομα" (σ.σ. με θεμελιωμένα ή κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα) θα κατέθεταν άμεσα αίτηση για συνταξιοδότηση, προκαλώντας "πανικό" στα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση, ανέφερε ο ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επισημαίνοντας πως θέση της ελληνικής πλευράς είναι η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων από την 1η Ιανουαρίου του 2026.