Skip to main content

Συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Άγνωστοι εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης και βανδάλισαν αφίσες ενόψει των εκλογών των εκπαιδευτικών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ

Συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα έγραψαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ, Χρήστος Βαϊτσίδης, το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη των παρατάξεων των εκπαιδευτικών ανήρτησαν αφίσες και πανό στο εξωτερικό του κτηρίου του 1ου Γυμνασίου της Σταυρούπολης, στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας.

Το πρωί της Τρίτης ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με βανδαλισμένες αφίσες και πανό. Σύμφωνα με τον κ. Βαϊτσίδη, οι άγνωστοι έγραψαν «Χρυσή Αυγή» και «προωθητές του μαρξισμού», σχηματίζοντας τον αγκυλωτό σταυρό σε πανό της ΔΑΚΕ, ενώ σε αφίσες της Αγωνιστικής Παρέμβασης έγραψαν το σύνθημα «έξω τα κομμούνια από τα σχολεία».

«Αυτές οι πράξεις είναι απολύτως καταδικαστέες και αποτελούν ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων εκπαιδευτικών» τόνισε ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ εκτιμώντας πως οι άγνωστοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής λόγω των αναγραφόμενων συνθημάτων. «Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πράξη αντιβαίνει στο έργο των εργαζομένων» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι παρατάξεις αποκατέστησαν άμεσα τις ζημιές.

Η Ε' ΕΛΜΕ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, καταδικάζοντας το γεγονός.