Skip to main content

Συνθήματα με σπρέι στο υπουργείο Παιδείας από μέλη του Ρουβίκωνα

H παρέμβαση έλαβε χώρα, με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, με τα μέλη της οργάνωσης να τάσσονται υπέρ των σχολικών καταλήψεων.

Συνθήματα με σπρέι έγραψαν στην πρόσοψη του κτηρίου που στεγάζει το υπουργείο Παιδείας το βράδυ του Σαββάτου μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με τα μέλη της αναρχικής ομάδας, η παρέμβαση έλαβε χώρα, με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, με τα μέλη της οργάνωσης να τάσσονται υπέρ των σχολικών καταλήψεων.

Μάλιστα, σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, επισημαίνουν τα εξής:

«Ξύλο και χημικά έξω απ’ τη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας, συλλήψεις, κυνηγητό σε καταληψίες στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης των καταληψιών από το κράτος, στρώνουν το χαλί στους επικίνδυνους τραμπούκους γονείς, καθηγητές και διευθυντές που επιτίθενται στις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές/τριες παραμένει μεγαλειώδης, όσο και να συκοφαντείται από συντηρητικους κύκλους. Η Κεραμέως, ως βασικός εκφραστής των πολιτικών της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί με την απόφαση περί αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών/τριών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Εικόνες από άλλη εποχή…».

Και καταλήγουν: «Γι’ αυτό και στον αγώνα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία θέλουμε στο πλάι μας τους/τις αντιστεκόμενους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, στη βάση των ταξικών συμφερόντων που μας ενώνουν κι απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας και τη στρατηγική εξόντωσής μας απ’ το κράτος για χάρη των αφεντικών».

Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο «για άλλη μία θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ' επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία».

«Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας» έσπευσε να προσθέσει.