Skip to main content

Συντηρούνται οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκσυγχρονίζει τους μετρητικούς σταθμούς του Εθνικού Δικτύου, ενώ θα προστεθούν άλλοι δύο στους επτά υφιστάμενους.

Σε εκτεταμένη συντήρηση των σταθμών μέτρησης και όλων των εγκαταστάσεων του δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κεντρική Μακεδονία προχωρά η Περιφέρεια.

Η συντήρηση των σταθμών και του εξοπλισμού του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαιτούμενων υλικών για τους αναλυτές, καθαρισμός των δειγματοληψιών, συντήρηση των οικίσκων που φιλοξενούν τους μετρητικούς σταθμούς, επισκευή των βλαβών και βαθμονόμηση του εξοπλισμού.

Επίσης ήδη εγκρίθηκε προσωρινός ανάδοχος για την αναβάθμιση των μετρητικών σταθμών σε Σίνδο, Νεοχωρούδα και Πανόραμα, ενώ όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, η συντήρηση γίνεται σε ετήσια βάση, προκειμένου τα αποτελέσματα των μετρήσεων να είναι σωστά.

Σε διαδικασία συντήρησης μπαίνουν οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Καλαμαριά, ΑΠΘ, πλατεία Αγίας Σοφίας και Εύοσμο.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η πλήρης αντικατάσταση των σταθμών και ταυτόχρονα η προσθήκη δύο νέων: ένας στο νέο κτήριο υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου) και ένας επί της οδού Λαγκαδά, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σε επόμενο χρόνο θα εκσυγχρονιστεί η ιστοσελίδα όπου δημοσιεύονται οι μετρήσεις ώστε να είναι περισσότερο εύχρηστη και η διαθέσιμη πληροφορία στους πολίτες να είναι άμεση και αξιόπιστη.