Skip to main content

Σύντομη συνομιλία και χειραψία Δένδια-Τσαβούσογλου στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν χειραψία και σύντομη συνομιλία στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022».

Χειραψία και σύντομη συνομιλία είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επαφή των δύο ανδρών ήταν κοινωνικού χαρακτήρα. Το Φόρουμ πραγματοποιείται στην περιοχή της Αχρίδας.

Νωρίτερα, οι κ.κ Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤ0. Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη πως πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

φωτογραφία αρχείου