Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Στο συντονιστικό θα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι τέσσερις μεγάλοι Δήμοι ενώ, θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή της Εκκλησίας

Η δημιουργία συντονιστικού οργάνου στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση-διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε το Σάββατο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Στο συντονιστικό θα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι τέσσερις μεγάλοι Δήμοι (Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων), η ΠΕΔ, ενώ, όπως γίνεται επίσημα γνωστό, θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, της 5ης ΥΠΕ και των εθελοντικών οργανώσεων και των ΜΚΟ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ολιγοήμερη παραμονή 800 ατόμων τα οποία θα έρθουν στη Θεσσαλία την Κυριακή και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, θα παραμείνουν για λίγες ημέρες και θα κατανεμηθούν ισόποσα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Για την άμεση φιλοξενία τους υποδείχθηκαν τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού και τα ΣΕΑ Αλμυρού, ενώ μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όπως διευκρινίζεται, θα υποδειχθούν χώροι και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Δεύτερον όλοι οι Δήμοι θα υποδείξουν μέχρι τη Δευτέρα χώρους μεσοπρόθεσμης παραμονής προσφύγων, οι οποίοι όμως θα τηρούν κάποιες προϋποθέσεις, θα έχουν την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών και δεν θα επηρεάζουν την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα συγκαλέσουν είτε Δημοτικά Συμβούλια είτε συναντήσεις με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να υποδείξουν μέχρι τη Δευτέρα τους παραπάνω χώρους.

Για άλλη μια φορά οι φορείς κάλεσαν όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα και αγαθά για την ανακούφιση των προσφύγων, που διέρχονται από την περιοχή, να τα πηγαίνουν στις δομές των Δήμων έτσι ώστε να γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ