Skip to main content

Η Δερμεντζοπούλου συντονίστρια προσφυγικού – μεταναστευτικού στην ΠΚΜ

Με απόφαση του περιφερειάρχη, Α. Τζιτζικώστα, η περιφερειακή σύμβουλος αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο σε ένα ζήτημα που αρχίζει ξανά να παίρνει διαστάσεις

Η δικηγόρος και νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, Μαρία (Μελίνα) Δερμεντζοπούλου, ορίστηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη συντονίστρια προσφυγικού – μεταναστευτικού για όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Σε μια περίοδο, που το πρόβλημα επιδεινώνεται ξανά και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες εγκαθίστανται σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Δερμεντζοπούλου, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο ρόλο, που στην προηγούμενη προσφυγική κρίση είχε ο Χάρης Αηδονόπουλος.

Κύριο μέλημα της νέας συντονίστριας προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι να συνεννοηθεί με τους δημάρχους σε πολλές περιοχές, όπου υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ώστε αφενός να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, αφετέρου να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Ήδη σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, που αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών τον τελευταίο μήνα, υπάρχει έντονος προβληματισμός, που εκφράζεται από τους οικείους δημάρχους.