Skip to main content

Η απάντηση του δήμου για την κακή κατάσταση στα σιντριβάνια

Τι απάντησε η αρμόδια διεύθυνση στους Φίλους του Ιστορικού Κέντρου που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στο σιντριβάνι της πλατείας Ναυαρίνου

Στο στάδιο της κατακύρωσης βρίσκεται η σύμβαση που πρέπει να υπογράψει ο δήμος Θεσσαλονίκης με τον ανάδοχο του διαγωνισμού για τη συντήρηση και την επισκευή των σιντριβανιών εντός των ορίων του δήμου.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε  η αρμόδια διεύθυνση κατασκευών και συντηρήσεων στο σωματείο των Φίλων του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ζήτησε ενημέρωση λόγω της κακής κατάστασης που επικρατεί στο σιντριβάνι της πλατείας Ναυαρίνου με το γνωστό άγαλμα με το «Αγόρι που Σφυρίζει» και διαβάσατε στην Voria.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στη σελίδα της ομάδας στο facebook, γνωστοποιείται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο συντήρησης σιντριβανιών, ενώ τονίζεται ότι στις 11/4/2019 πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των προσφορών διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου για την συντήρηση των σιντριβανιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι επίσης γνωστό, σημειώνεται ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού δεν έχουν περατωθεί (κυρίως λόγω ενστάσεων των διαγωνιζόμενων) και βρίσκονται στο στάδιο της κατακύρωσης και της ανάδειξης προσωρινού αναδόχου.

Μάλιστα σημειώνεται πως μέχρι να γίνει η κατακύρωση και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του διαγωνισμού, συνεργείο αποτελούμενο από τεχνίτες της υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας προσπαθεί να συντηρήσει και να αποκαταστήσει όσες βλάβες είναι δυνατόν.