Skip to main content

Σύψας: Καμιά αμφιβολία ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα (video)

Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Το μέτριο σενάριο είναι για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκο Σύψα, η εκτίμηση που διατύπωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ότι αν δεν είχαμε προχωρήσει εγκαίρως στο lockdown θα είχαμε 13.685 νεκρούς.

«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί» δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές» σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι ο ιός είναι καινούριος και παρατήρησε πως οι μελέτες για θεραπεία εναλλάσσονται και μερικές φορές είναι αντικρουόμενες.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι πολλές φορές χρειάζεται να ανακληθούν προηγούμενες αποφάσεις.

«Ιδανική εποχή να ανοίξει το σχολείο»

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εκεί το παιδί μπορεί να μάθει να συμπεριφέρεται κατά του ιού.

«Είναι η ιδανική εποχή να ανοίξει τώρα το σχολείο» επέμεινε και συμπλήρωσε ότι «το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο, δεν είναι το σπίτι».

Σε ερώτηση σχετική με την άφιξη τουριστών ο κ. Σύψας είπε: «Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας» σημείωσε.

«Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα» είπε.