Skip to main content

Σύψας: Μπορεί να μην έχουμε καν κορύφωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Και τον Μάιο προβλέπει πως θα συνεχιστούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό ο λοιμωξιολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας

Το ενδεχόμενο να μην υπάρχει καν κορύφωση, αλλά «επιπέδωση» του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανέφερε ο Νίκος Σύψας.

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ανέφερε πως η χώρα μας βρίσκεται κοντά στην κορύφωση, η οποία εκτιμάται πως δεν θα είναι δραματική.

«Νομίζω ότι είμαστε πλέον κοντά στην κορύφωση, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα είναι τόσο δραματική. Θα είναι αντιμετωπίσιμη από το ΕΣΥ. Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση, να έχουμε επιπέδωση, δηλαδή μια διασπορά των κρουσμάτων στο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Όλα αυτά ισχύουν αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Εκτίμηση για συνέχιση των μέτρων και τον Μάιο

«Σίγουρα μέσα στον Απρίλιο περιμένουμε την κορύφωση. Κα στη συνέχεια τον Μάιο θα μπορέσουμε να δούμε σιγά-σιγά την αποδρομή της επιδημίας», συνέχισε ο κ. Σύψας, για να καταλήξει λέγοντας πως θεωρεί ότι τα περιοριστικά μέτρα θα κρατήσουν και τον επόμενο μήνα.

«Αν έχουμε μεγάλη διασπορά τον Απρίλιο πολύ φοβάμαι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν και για τον Μάιο. Αυτό είναι πολύ κακό σενάριο, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει τόσο μεγάλο περιορισμό. Μπορεί η εικόνα που έχουμε σήμερα να αντιστραφεί ταχύτατα», κατέληξε.