Skip to main content

Σύψας: Να τηρούμε αποστάσεις - Οι τουρίστες φεύγουν αλλά ο ιός μένει

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε τους κινδύνους με το άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό μέτρο είναι η τήρηση αποστάσεων.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σχολίασε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τονίζονας πάντως πως το σημαντικότερο μέτρο για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, είναι η τήρηση αποστάσεων.

Όπως είπε μιλώντας στο Open, είμαστε σε συναγερμό με το άνοιγμα του τουρισμού ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι Έλληνες θα κινηθούν μαζικά σε προορισμούς διακοπών, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει τοπικά συγχρωτισμό, με κίνδυνο διασποράς των κρουσμάτων στην ελληνική κοινωνία.

«Το πολύ σημαντικό είναι να τηρούμε τις αποστάσεις. Να μην πλησιάζουμε, ειδικά όπου υπάρχουν τουρίστες. Θα μπουν οι τουρίστες, θα περάσουν από τα μέτρα, θα ξεφύγουν από τα ραντάρ. Θα φύγουν όμως, ενώ ο ιός θα μείνει», υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Σύψας χαρακτήρισε συμβολική την απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, «για να δείξουμε ότι η επιδημία δεν χάθηκε κι ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Το Α και το Ω της πρόληψης είναι η απόσταση. Αν κάπου δεν μπορούμε να τηρήσουμε την απόσταση των δύο μέτρων, φοράμε τη μάσκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας κάνει άτρωτους», σημείωσε.