Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΥΨΑΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ, ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και πως αν υπάρξει νέα έξαρση κρουσμάτων θα κλείσουν ξανά.

Η εστίαση «θα ανοίξει τελευταία» ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς, υπογραμμίζοντας πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες καθώς «πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο κ. Σύψας τόνισε ότι τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα κλείσουν ξανά. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το άνοιγμα του λιανεμπορίου «δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο».

Όπως είπε με νόημα, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: «Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο κομμάτι της κοινωνίας που θα ανοίξει θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας.

Συμπλήρωσε ότι η εστιάση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστίαση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ