Skip to main content

Σειρά επαφών Καράογλου με κυβερνητικούς αξιωματούχους - Τι συζητήθηκε

Ο βουλευτής συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στους οποίους έθεσε ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, προωθώντας ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα οποία του γνωστοποίησαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που επισκέπτεται καθημερινά.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζήτησαν για το μη επιστρεπτέο πρόγραμμα στήριξης που δρομολογεί η Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού και πως αυτό θα ενισχύσει τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  



Με την Υφυπουργό Παιδείας, κα. Ζέττα Μακρή, ανέλυσαν εκτενώς την επιτυχημένη επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ενώ ο κ. Καράογλου την πληροφόρησε για τις πρόσφατες συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα που είχε με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.     

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Σοφία Νικολάου, αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους δράστες ειδεχθών εγκλημάτων, αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα.

«Με τους αγαπητούς φίλους και εξαιρετικούς Υπουργούς συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων τα οποία απασχολούν τους κατοίκους της Β΄ Θεσσαλονίκης και αναζητήσαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» τόνισε ο κ. Καράογλου μετά το πέρας των διαδοχικών συναντήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και δίνει έναν καθημερινό αγώνα ώθησης της εθνικής μας οικονομίας, προσδοκώντας διατηρήσιμη ισχυρή ανάπτυξη για τα επόμενα πολλά χρόνια».

«Τηρώντας την υπόσχεση που έδωσα στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Β΄ Θεσσαλονίκης εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω προκειμένου να σβήσουμε τις φθορές που προκάλεσε η πανδημία στην Περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και η Κυβέρνηση απευθύνεται στους πολίτες στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν» πρόσθεσε.