Skip to main content

Πίσω στη φυλακή ο Σειραγάκης: «Είναι άδικο, μην με στείλετε πίσω»

Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, φέρεται να είπε ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου.

Στη φυλακή επέστρεψε ο καταδικασμένος ως παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, μετά την απολογία του σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.  

Ο Νίκος Σειραγάκης θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή αν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

«Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο», είπε, μεταξύ άλλων, ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης στην απολογία του ενώπιον της εισαγγελέως, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ο 56χρονος υποστήριξε στην απολογία του:

«Είναι άδικο, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μου, ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email, το οποίο απευθυνόταν και στην εισαγγελία Γρεβενών. Την επόμενη ημέρα, η φυλακή μου είπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με την Εισαγγελία. Πήρα τηλέφωνο, υπάρχει και η κλήση, και μου είπαν να πάω στο τμήμα Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην Εισαγγελία. Ήμουν σε διαδικασία ενημέρωσης και με συνέλαβαν. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές Γρεβενών, στις 22 Απριλίου, συνελήφθη για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς, όμως, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη και με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου. Έτσι οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Σειραγάκης

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι στις 4 Μαΐου απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.