Skip to main content

Συρεγγέλα: Έρχονται χώροι φύλαξης βρεφών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Το κράτος θα αναλάβει τόσο το κόστος της κατασκευής του χώρου φύλαξης βρεφών, όσο και του προσωπικού που θα τον στελεχώσει.

Στο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Από το πρόγραμμα αυτό, ωφελούμενοι θα είναι γονείς που χρειάζονται βοήθεια για την φύλαξη των παιδιών τους με ηλικία έως 2,5 ετών και θα ενισχύονται οικονομικά, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας, αλλά και το ατομικό της μητέρας.

Η φύλαξη των παιδιών θα γίνεται από γυναίκες και άντρες που θα πρέπει να έχουν κάποια πιστοποίηση, από ΤΕΙ ή ΙΕΚ για παράδειγμα.

Η κ. Συρεγγέλα, αναφέρθηκε και σε ένα νέο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θεσπίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αφορά «χώρους φύλαξης βρεφών» σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 100 υπαλλήλων.

Το κράτος θα αναλάβει τόσο το κόστος της κατασκευής του χώρου, όσο και του προσωπικού που θα τον στελεχώσει. Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.